MISJHAS REISER

Søndag 4.11.12

Hei der!

Ja, nå har jeg vært enda engang på den gyngende greia, og siden jeg er en pen tervedame, har jeg jo nå lært at det heter Danskefergen. Denne gangen skulle vi på to sånne steder hvor jeg må gjøre meg vakker, den ene skulle gi tittel DK V og den andre på Søndagen NORD V, og den har jeg jo en av fra før, så ikke vet jeg hvorfor de skulle ha en til, jeg merker ikke noe til noen titler, og det er nokså slitsomt å gjøre seg vakker. Og det som er enda verre er at mamma sier nei til junkfood, så pappa bare suser forbi alle sånn derre steder hvor mamma kommer ut igjen med noe som lukter godt. Slanke seg, æsj de kan finne på mye dumt altså, jeg er litt rund, men det er da vel bare bra. Har slettest ikke merket at guttene er mindre intressert i meg, selv om den menneskemannen som skulle klatte på meg igjen, ja, han mente vist at jeg var litt for glad i mat, men det er ikke sant, for det er jeg aldeles ikke, pappa han sliter med å få meg til å spise de derre tørre kulene, så derfor får jeg alltid leverpostei blandet i, og da spiser jeg, for lever er det beste jeg vet, men jeg har og fått nytt för, Hills heter det, og det liker jeg bedre, men han slipper ikke unne leverposteien for det. Men av Hills legger jeg mer på meg, noe som var bra, for jeg var veldig tynn en tid da jeg spiste et annet för.
Men det var ikke det eneste han mente var galt, jeg var ikke stylet nok, og han som elsket meg sist han så meg, men pappa mente at jeg mistet pelsen om han hadde vasket meg, så derfor var jeg litt skitten. Og det førte til at mamma ikke var helt glad i pappa, så han måtte springe og vaske meg i hundedusjen etterpå, slik at jeg iallefall var ren til dagen etter, hvor enda en til skulle ta og klatte på meg, men det skulle visstnok være en dame, så da så. Det hjalp å vaske meg, veldig mye og, for hun menneskedamen syntes jeg var uimotståelig, og pappa strålte som en sol, og mamma ble glad i pappa igjen. Om jeg må si det selv så er jeg veldig flink. Jeg måtte og hilse på min tilkommende: Bono, og vet dere hva, han var ikke det minste intressert i meg, så jeg gjorde som jeg ikke så ham heller. Trodde ikkke det var lovlig med tvangsekteskap i Norge, men gjelder kanskje ikke for oss terverdamer og herrer, for vi skal gifte oss i Januar/Februar 13, hørte de sto og snakket med hverandre, og jeg har jo ikke et bjeff med i den saken. Hørte og at Bono hadde tatt seg en tur i lasterommet på det der de skulle opp i luften med på hjemturen, og skremt vettet av mammaen sin, litt tøff er han jo, men jeg tigger ikke om oppmerksomhet, og han skal jo ha hatt mange andre damer før, så det ekteskapet skal ikke vare lenge om det er opp til meg. Forstår ikke mamma der, hun syntes han er det kjekkeste hun har sett, men, han var ikke intressert i henne heller, han var nok sliten, for det var virkelig jeg.
Heldigvis var det ikke så langt å kjøre i mammas bil denne gangen, og snart var vi
på gyngegreia, kremt, Danskebåten selvfølgelig, og så var vi litt i bilen igjen, og vips så var vi hjemme, og der var pus, åå som jeg har savnet ham, han meg og.
Imorgen er det tur med pinnen, JIIIPPPIIII !

Søndag 03.06.12

Hei!

Da var første utstilling i Tyskland prøvd. Vi reiste bort dagen før til Neümünster.
Tok inn på forhåndsbestilt hotell, og ble positivt overrasket over standarden på 3 stjerner. Det lå midt i byen, og ved siden av en flott park man kunne gå igjennom for å komme midt i sentrum. Det var en fin by, men ikke lett å gjøre seg forstått her. De snakker ikke engelsk, ville ikke prøve engang. Men jeg er ikke redd for å snakke, så jeg blandet både tysk, engelsk og norsk, og det gikk på et vis. Da kvelden kom var vi glade for å komme i seng🙂. Men vi slet med den varme tørre luften, og tørket inn slik at en måtte drikke veldig mye.
Så kom Søndagen, og vi kjørte tidlig til utstillingsområdet for å ha god tid. Det var en utrolig flott plass de hadde den, Holstenhallen het det. Vi skulle stille ute, så vi gikk og fant plass ved ringen. Oppdaget at det var andre norske tilstede også:), ellers var det svært mange danske, og noen tyske. Det ble utover dagen veldig trykkende og tørr luft, og vi fikk ikke tak i annet vann, enn vann med kullsyre, vi drakk og drakk, og var like tørre i munnen, ristet ut kullsyre for Msjha, men det var som det fordampet etter få sekunder. Vi er nok litt for godt vant til den friske og fuktige sjøluften på sørlandet.
Så var det til slutt Misjha`s tur, og vi oppdaget at det var blitt en feil, hun stilte i åpen klasse, og de hadde ikke fått med seg titler i programmet. Og hun er helt avrøytet nå, så det gikk som vi tenkte, hun ble slått av en CH tispe fra Glimbi, og ble andre beste tispe. Men det var jo ikke dårlig det heller da:), med tanke på at det meste gikk imot denne dagen, hun var svært sliten av varmen og den tørre luften tok på henne også, og det viste seg i ringen.

Hei der! Ja, dere kan tro det var varmt i dette stedet som de kaller tysk et eller annet, jeg var sååå tøøørst, også kom de med vann som smakte salt, jeg drakk, men ristet bare på hodet av dem, til slutt fant pappa det rette vannet, og da var jeg tørr fra tungen til helt ned i tåa på bakfoten. Og dere skulle sett mamma, hun tok flaske etter flaske å tømte rett ned, oi hun var tørst altså, hun kom til å måtte gå med bakbena i kryss.
Også skulle jeg jo gjøre meg pen, og det orket jeg rett og slett ikke i dag, jeg har kassert den gamle filla av en pelskåpe, og har ikke tenkt å ta på meg en ny før til høsten, og jeg vet jo at dommere somregel liker dem med pelskåpe best.
Jeg orket heller ikke gjøre meg til slik jeg pleier, og jeg sprang heller ikke som jeg pleier, jeg hadde bare en ting i hodet: inn i mammas kalde bil å drikke og sove, men, det ble det vist ikke noe av, for da vi var ferdige, ja da ville mamma se byen. Men jeg fikk da en times tid på ryggen mens de var på noe restgreier for å spise, lurer på om de hadde junkfood der, men tror ikke det, for mamma er forferdelig kresen, og det var ikke godt sa hun. Jeg sa hun kunne få dele leverskivene med meg, men det ville hun vist ikke, og det som er så godt, hun burde ha luktet på dem før hun sa nei🙂. Denne gangen var det godt å komme til Danmark skal jeg si dere, for der forsto de når jeg bjeffet på norsk, og de hadde vann uten salt🙂. Hjemme igjen, ohoi så godt vann vi har, og endelig på tur med "pinnen" min😀. 

Lørdag 13.05.12

Hei!
Ja da har vi vært i Lillesand NKK, og det gikk jo bra med CACIB og BIM🙂.
For engang skyld hadde vi heller ikke så langt til utstillingen. Vi bor ikke akkurat strategisk til for slike begivenheter her nede, men vi har jo Orre og normalt Kristiansand, som da var i Lillesand i år på grunn av flystevnet på Kjevik.
Parkeringen var denne gang veldig langt vekk fra utstillingsbanen, og banen var sørpete og det fløt bokstavelig talt av vann. Men værgudene kan ikke engang NKK gjøre noe med😀. Og utover dagen ble det jo og bedre vær med sol, så alt
i alt var det en bra dag. Vi fikk til og med litt av flyshowet på hjemveien🙂.
Nå er det Neümünster i Tyskland som står for tur 03.06, og det blir utrolig spennende, har aldri stilt i Tyskland før🙂. Vi vil prøve og få henne til Tysk CH, men der må man ha 5 x cert, så enkelt er det ikke, og turene kan bli mange, og ikke minst dyre, men prøve vil vi🙂.

PSSST der, er her jeg og, selv om en ikke skulle tro det, for meg er det ingen som spør. Jeg har sagt til mamma at det minste jeg forlanger for at jeg skal gjøre meg til for disse klasserne i ringen, er junkfood, og det i mengder. Men mamma sier nå at vi må ta oss sammen fordi det ikke er sunt for noen av oss, høh, for henne ja, men det gjelder ikke meg, jeg skal ha. Hør nå godt etter hundevenner, for å få mammaer og pappaer til å lye, ja kaller dem det jeg, ikke at de ligner, de hadde røket ut med KIB begge to, eneste pluss er godt gemytt. Men, UL, SKRIK, BRØL, PIP, KNURR, og om ikke det hjelper så KJEFTEBRØL alt du kan, tro meg det hjelper, har selv prøvd alt det der, du får det akkurat som du vil, og vist ikke: STREIK!

1 April 12 Luxenbourg

Hei!
Ja, siden sist, som dere sikkert har fått med dere, har vi vært en tur i Luxenbourg🙂, og i tillegg til at vi fikk det vi kom for, var det utrolig spennende
og hilse på oppdrettere fra flere andre land. Selve utstillingen ble litt rotete, mye fordi ingen kunne engelsk, og vi ikke forsto hva de sa. Systemet i ringen var og forskjellig fra andre steder vi har vært.
Jeg har hørt rykter om at standarden i Europa på Belgeren ikke var særlig høy. Det stemte overhodet ikke her, den var tvert imot høy. Mange flotte hannhunder.
Hei, er her jeg og, men denne gangen lar jeg mamma fortelle om turen, men jeg hadde en kjempetur jeg og, med masse junkfood🤩, og så gjorde jeg jo pappa veldig glad igjen. Selv om det denne gangen var veldig mye i mammas bil, som vanlig, så hadde vi koselige tissestopp, og selfølgelig bensinstasjonstopper med masse godt. Over til mamma!
Turen ellers var en opplevelse. Luxenbourg var et fargerikt land, med blide mennesker over alt. Vi opplevde ingen sure miner noen steder, ikke engang om man kjørte feil vei, noe som hendte titt og ofte midt i byen😀, da bare smilte de og viste rett vei. Selv om de ikke snakket engelsk, var de tålmodige, og det gikk over all forventning når en skulle handle.
Vi måtte jo unne oss litt, så vi overnattet 3 netter på: Double Tree Hilton Hotel, hvor det var lov og ta med hunden inn. Et kjempeflott hotel, flotte rom, eneste jeg kan klage på er at maten kunne vært litt mer variert, men i det store, bra nok.
Landet var fargerikt og vakkert, det flotteste stedet jeg har vært til nå. Det var bare mur, men til gjengjeld forseggjorte hus, med løvehoder utskjært i muren, og andre ornamenter. Husene var i alle tenkelige farger, aprikos, lilla, til knallrød eller knallorange. Føltes som en blanding av Viktoriansk og Sveitserstil til det helt
moderne. Og enkelte steder fikk man følesen av at byen lå i en borg, som en spiral. Noen hus sto og "vaklet" helt ytterst på høye borger. Andre steder kjørte man igjennom gamle murbuer. i sentrum var det mer ensfarget, for det meste sandfarget, og med høye bygninger, også her var byggene forseggjorte.
Denne turen kunne jeg hatt om igjen. Misjha gir oss utrolig mye. Uten henne hadde vi aldri kommet til slike steder.
Nå står neste utstilling for tur (utenom Kr sand) til Tyskland, hvor vi jo håper på CERT🙂, men pelsen ser ut til å falle nå, så vi får ta det som det kommer🙂.

HEI!
Må fortelle dere litt om min andre reise, som og var til Danmark i juni 2010, virker som pappa ikke får nok egg og bacon, også egg da, æsj. Men, denne gangen skulle vi ikke bare rett tilbake, vi skulle være der lenge. Mamma sa at vi måtte ha ferie og, hva nå enn det er, så hørtes det fint ut. Vi bodde i noe de kalte sommerhus, og for en hel uke. Om dagene var det selvfølgelig ut i bilen, men, det var faktisk godt å være i bilen, for det var veldig varmt, og mamma fikk luften til å komme inn i bilen slik at det ble kjølig, hun er flink altså. Jeg skulle jo og være pen to ganger på denne turen og, og første gangen var et sted som het Herning. Det er alltid veldig lenge i mammas bil. Når vi er hjemme, og skal på tur med pappas bil går det fort å komme ut av bilen, men når jeg skal være pen, ja da tar det tid skal jeg si dere. Denne gangen skulle jeg på WW utstilling. Jeg vant ikke, men fikk en fin plassering som 2 beste CH, og vi måtte være fornøyd med det sa mamma, vet ikke jeg, men pappa virket litt skuffet. Så var det til sommerhuset. Vi kom først til et sted de kalte Randers, og der gikk vi endelig tur. Mamma hadde med den rare firkanten som av og til blender meg, og den brukte hun til å blende nesten hele Randers, så jeg var glad da vi skulle til sommerhuset og vekk derfra. Det som er så fint med slike turer er alt det gode å spise, for tørrfor spiser vi neimen ikke på tur, det skulle bare mangle, det er jeg som må jobbe på disse turene. Neste gang jeg skulle være pen, var det et sted de kalte Silkeborg, og det skulle vist være spesielt for sånne som meg, du vet, sånn rasegreier. Denne gangen ble pappa stolt, jeg fikk noe de kalte klubcertificat, og det var vist veldig bra. Her var det og bare sånne som meg, og mange fine sorte gutter, de sorte er såå pene, ikke alle da, men noen er bare helt skjønne, og jeg er litt guttegalen😀. Det var og på denne turen jeg traff min tilkommende ektemann, Bono, han er pen han, rett og slett bedårende, han tittet litt på meg og når jeg ikke så det🙂. Om dere ser på bildet, så ser dere noe nyyydelig, jeg falt helt for denne merkelige tingen, det boblet inni den, spurte pappa om vi kunne ta den med, men han syntes vist ikke det var noen god ide. Jeg kunne stått der hele dagen, men mamma var på jakt etter softis, og det er godt det, for da skal jeg og ha, så det så. Hadet bra sålenge.

Hei!
Jeg heter Misjha, og vil fortelle litt om mine reiser, for jeg begynner faktisk å bli en ganske bereist tispe.
 
Min første lange reise var til Danmark i Januar 2010, da fikk mamma og pappa den fikse ideen, at de ville prøve å stille meg ut der, og for kanskje å få meg til Dansk Champion. Det var vinter og isende kaldt, men godt og varmt i bilen da. Vi måtte reise med en rar gyngende greie, men jeg er stødig slik, og vant til mye sammen med pappa, så redd ble jeg jo ikke. Da vi kom ut av denne gyngende greia, var det veldig lang tid i bilen, men, ganske gøy og, for mamma vil innom mange bensinstasjoner, og når vi er på tur, ja så er vi på tur, og da skal jeg og ha junkfood, vann på flaske og godteri, og mamma er snill😀. Vi kjørte og vi kjørte, og var ikke fremme i Næstved, hvor vi skulle bo på et hotell som de sa, ikke vet jeg hva det er, men fint skal det vist være, mamma koser seg iallefall veldig på slike steder. Jeg var bare glad for å få komme på en spasertur, var litt stiv og støl etter turen. Det var masse snø og mye spennende å se, spesielt en elv med masse ender🙂. Vi sov godt, fint med sånne steder igrunn, skal være litt enig med mamma der. Dagen etter bar det avsted igjen i bilen, ikke så langt denne gangen, men desto skumlere skal jeg si dere. Det var full snestorm og pappa så nesten ingenting, og mamma sa at hun aldri mer skulle dit på den årstiden, og hun var ordentlig redd. Så kom vi da endelig fram dit vi skulle, nemmelig Fredricia hvor jeg skulle være pen igjen, det er noe mas det der, stå pent, se der, og gjør ditt og datt, men så blir pappa plutselig så stolt av meg, og det liker jeg veldig godt, vi får en eller annen sløyfedings, vet ikke helt hvorfor han blir glad for de dingsene, men mennesker er nå engang slik, så jeg tar det med et logr og er glad fordi han er det. Denne gangen ble både mamma og pappa veldig glade for at jeg fikk noe de kaller Championat, og som betydde at jeg og ble Dansk Champion, og det med første forsøk. Vel, da var det gjort, tilbake i bilen for å reise hjem, tenk å reise så langt hjemmefra for den rare og egentlig ikke så pene dingsen, men jeg skal vist kunne pynte meg for guttene med slike ting, det skal vist bety noe for dem, og da så🙃. Det var en fin tur, og mamma var veldig glad for at jeg ikke ble syk på den gyngende greia, jeg sov jeg. Dere får ha det bra så lenge, til neste tur like over her🙂.

Nyeste kommentarer

12.04 | 23:35

. Koselig å ha dere med her

11.04 | 23:06

Så koselig at vi får være med på siden din <3

07.11 | 22:49

så koselig bilde :)

07.11 | 22:45

fine nenta! som jeg savner henne <3